Новини

 

 

17 Квітня, 2024 р., 13:41
Щодня кожен з нас перетинається з людьми, що мають особливі потреби. Але не всі ми знаємо, як з спілкуватися, не завдавши їм мимохіть шкоди, помічати їхні потреби, коректно спілкуватися та надавати з дозволу дієву допомогу.  
17 Квітня, 2024 р., 13:40
18 квітня 2024 року з 10:00 до 12:00 працівник сервісного центру № 1 проводитиме виїзний прийом на віддаленому робочому місці в Селятинській територіальній громаді з питань подання документів на призначення/перерахунок пенсій, субсидій, пільг, страхових виплат, видачі довідок, пенсійних посвідчень, отримання електронних послуг.
15 Квітня, 2024 р., 13:28
У Чернівецькій філії Чернівецького обласного центру зайнятості розпочав роботу регіональний офіс – центр роботи з мікро- та малим бізнесом «Зроблено в Україні».
10 Квітня, 2024 р., 11:43
Увага! Вчергове закликаємо Вас не користуватися послугами так званих посередників під час оформлення будь-яких документів.
09 Квітня, 2024 р., 09:41
В самому розпалі посушливий сезон і пожежі також набрали обертів. Сьогодні обговоримо основні причини виникнення загоряння та їх наслідки.
05 Квітня, 2024 р., 15:00
Держава зробила крок назустріч тим, хто поєднує роботу із сімейними обов’язками. Уряд України оновив правила отримання відпустки при народженні дитини. З 29 березня 2024 року застосовуються нововведення до Порядку, затвердженого раніше Постановою №693 від 7 липня 2021 року.
26 Березня, 2024 р., 10:38
   На території Вижницького району з початку року виникло 47 пожеж внаслідок яких знищено та пошкоджено майно людей. Внаслідок пожеж загинуло дві людини.
26 Березня, 2024 р., 10:37
Ухвалено чергові рішення за урядовою програмою  «Грант для ветеранів та їх подружжя»,  заяви подані у період з 12 по 25 лютого 2024 року (з урахуванням доопрацьованих заяв, поданих у попередні періоди). 
25 Березня, 2024 р., 14:28
Немає більшої цінності на землі ніж людина, її життя та здоров’я. І якщо на виробництві для захисту від небезпеки існує система охорони праці, то в побуті кожен повинен подбати про свою безпеку сам.  Будь-яка несправність в електропроводці чи порушення правил її експлуатації призводить до пожежі. Особливо небезпечне коротке замикання, яке виникає при сполученні двох проводів з оголеними ділянками (з пошкодженою ізоляцією). При цьому проводи дуже нагріваються, виникає іскріння і захисна ізоляція проводів спалахує.  Надійні охоронці від короткого замикання – електрозапобіжники. Тому, якщо електрозапобіжники вийшли з ладу, їх необхідно замінити новими, заводськими, але ні в якому разі не робити саморобних вставок. Вони, у випадку підвищення в електромережі напруги чи короткого замикання, не розімкнуть електричне коло і не знеструмлять електромережу у квартирі.  У приватному будинку слідкуйте, щоб проводи зовнішньої електролінії були натягнуті і не торкалися один одного, а на вводі у приміщення – взяті в ізоляційні трубки.  Сучасний побут насичений різноманітними електроприладами, які в разі неправильної експлуатації, пошкодження, роботи в аварійних режимах здатні призвести до виникнення пожежі. Особливо це стосується приладів опалення приміщень.  Необхідність ремонту побутових електроприладів вдома визначаєте ви самі. Правило тут одне: несправний прилад – експлуатувати небезпечно!  Слід запам’ятати та виконувати основні вимоги пожежної безпеки:  шнури до електронагрівальних приладів, телевізорів, радіоприймачів і настільних ламп, а також штепсельні вилки і розетки повинні бути справні і виключно заводського виготовлення;  температура зовнішньої поверхні електроопалювальних приладів у найбільш нагрітому місці в нормальному режимі роботи не повинна перевищувати 85°С;  відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів має становити не менше 0,25 м.  Не дозволяється:  застосовувати для опалення приміщення нестандартне (саморобне) електронагрівальне обладнання, або лампи розжарювання;  користуватися пошкодженими розетками, відгалужувальними та з’єднувальними коробками, вимикачами, іншими електровиробами, а також лампами, скло яких має сліди затемнення або деформування;  експлуатувати кабелі та проводи з пошкодженою ізоляцією або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості;  залишати без нагляду ввімкнені в електромережу нагрівальні прилади (праска, електроплитка, електричний чайник тощо);  використовувати побутові електронагрівальні прилади без негорючих підставок;  використовувати вимикачі, штепсельні розетки для підвішування одягу, інших предметів;  заклеювати електропроводку шпалерами або горючими тканинами.
25 Березня, 2024 р., 14:26
 На  території району виникло 96 пожеж, внаслідок яких загинули дві  людини. Більшість з них виникла через порушення правил пожежної безпеки. З настанням холодів різко збільшується кількість пожеж через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Отож, рятувальники вкотре закликають жителів району дотримуватись правил пожежної безпеки.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь